Nu finns vi i Maxinge!

+358 (0)18 12008

  • Abborre

Fakta

Varför är fisk så nyttigt?

De finns en rad olika faktorer.

Fisk är mager mat och i det fallet det handlar om feta fiskar som lax, sill, makrill och ål är det nyttigt fett. Feta fiskar innehåller A, D, B och E vitamin.

Vitaminer får vi genom att äta fisk. Fisk och skaldjur innehåller många näringsämnen och är näringsrik mat, vilket betyder att den innehåller mycket näring per kalori. Genom fisk får vi också i oss ett tiotal mineraler - de viktigaste är kanske jod, zink, selen och magnesium.

Fiskkojan byggdes 1988 och hade samma ägare ända fram till september 2007 då Tobias "Tobbe" Verho tog över verksamheten.  Efter 6 år valde Tobbe  att sluta driva fisk-kojan och Jonas Grönlund tog över från och med 1 november 2013.

1 mars 2015 köptes Fiskkojan av företaget Chipsters Food Oy som drev det i 6 år.

I Januari 2021 köpte Jonas Grönlund verksamheten återigen och driver den nu vidare
Fiskkojan är med andra ord väl inarbetad, en riktig åländsk klassiker. Vi fortsätter i samma anda och under jul, påsk, midsommar och övriga högtider ringlar köerna långa utanför. Alla vill ha Fiskkojans goda fisk på bordet.

Vi röker, gravar och säljer färsk fisk. Den rökta och färska laxen har vi året om.
Vi har även åländsk fisk efter säsong, vi har inte alltid gös tillexempel men det lönar sig alltid att komma in och fråga!

Fisk-Kojan har lite olika smaker på den rökta laxen: Naturell(saltad), vitlök och citronpeppar, chilimarinerad och kryddmarinerad.

Liksom med den färska fisken växlar specialprodukterna efter säsongen. Till exempel dyker det upp skomakarlax till sommaren, kräftor till kräftpremiären, och hummer till nyår.

Vi tar emot beställningar via telefon (018-12008) och för att vara säkra på att ni ska få det ni vill så beställ i god tid.

Site by Strax